obstacle-nano

Autel EVO Nano Plus Drone Flight Test Review

For dronebegyndere er dronens flyveoplevelse topprioritet. Dette er min seriøse opsummering efter at have prøvet droneflyvning i en måned, og jeg håber det virker.

Jeg blev virkelig positivt overrasket, da jeg første gang modtog Nano plus-dronen fra Autel Robotics. Jeg så det i nyhederne, en vinder af den tyske iF Design Award 2022.

EVO er vellavet og langt fra en legetøjsdrone

Autel EVO er faktisk den første rigtige drone, jeg nogensinde har fløjet. Jeg har tidligere leget med legetøjsdroner og minidroner, men ikke til dette niveau.

EVO Nano Plus Drone er nem at bruge

nano drone 250g

Opsætning af EVO kunne ikke være nemmere. Du kan bruge den medfølgende app eller bruge fjernbetjeningen direkte ud af æsken. Betjeningen har et flot OLED-display, hvilket betyder, at du ikke behøver en smartphone for at køre den.

Når det er sagt, er opsætningen til den første flyvning så enkel som at oplade batteriet og controlleren, fjerne al beskyttende plastik og læse instruktionerne. Instruktionerne er ret ligetil, de første to gange jeg fløj med denne drone uden appen og min smartphone. Jeg vil sige, jeg tilføjede en smartphone til de næste par flyvninger, og jeg foretrækker at bruge smartphone-appen, fordi skærmen er så meget større.

Droner under 250 gram behøver ikke at være registreret i USA

drone flies

Jeg skal også tilføje, at hvis du flyver i USA, skal du registrere din drone på FAA's UAS-registreringsside, og hvis du er i andre lande, skal du tjekke lokale regler, før du flyver. Registrering koster pr. fly, tager kun et par minutter og er ret selvforklarende og nem at håndtere. Men det er klart, at EVO Nano-serien af droner løser dette problem for os, dronens kropsvægt er under 250 gram, som kan flyve uden registrering.

Min første flyvning var en smule vaklende, og jeg indrømmer, at jeg var nervøs og bekymret for, at jeg ville styrte med Autel EVO i første forsøg, så jeg tog det roligt. Jeg fløj ikke mere end 20 fod, og det var meget langsomt. Som udgangspunkt bruger jeg venstre og højre pinde lidt ad gangen, så jeg kan se, hvordan betjeningen fungerer. Når jeg huskede de grundlæggende front-, bag- og venstre- og højrekontroller, var det meget nemmere.

Da jeg var på min fjerde og femte flyvning, havde jeg meget bedre kontrol over dronen. Lige nok til at fremskynde det og lave nogle manøvrer, jeg ikke ville prøve på min første flyvning.

Generelt er jeg imponeret over, hvor nemt det er at betjene denne drone. Jeg tror, at førstegangs dronepiloter er nervøse og tøvende, og hvis man ikke passer på, er man et fjols. Jeg synes også, at Autel EVO er meget tilgivende og nem at blive komfortabel meget hurtigt.

Autel EVO Drone flyver godt

obstacle sensor

Med hensyn til ydeevne, i betragtning af at dette er min første rigtige drone, er det svært for mig virkelig at måle. Jeg synes, at Autel EVO klarer sig godt under flyvning. Den er stabil og holder sin position selv under blæsende forhold. Jeg kan ikke huske den maksimale højde, jeg fløj dronen til, men den virkede ret høj og stensikker. Propellerne ser robuste ud og nemme at udskifte.

Den smarte controller til dronen er enkel og nem at bruge

Controlleren er meget nem at bruge og meget behagelig at holde. Tilføjelse af en smartphone til den gør den en smule tung, men du behøver ikke bruge en smartphone eller en app. Appen leverer dybest set alle controllerens funktionalitet, men hvis du ejer en storskærmssmartphone som Note9 eller iPhone XS Max, vil du drage fordel af den tilføjede skærmejendom. Tilslutning til appen og dronen er kun et par tryk væk, og det er slet ikke svært.

Nano+ Drone har tre-vejs hindring at undgå

obstacle nano

Jeg kan virkelig godt lide at opdage forhindringsundgåelse. Dette hjælper virkelig, når jeg kommer for tæt på genstande. Først vil du blive advaret om, at dronen vil bevæge sig af sig selv, hvis du er for tæt på til at være komfortabel. Dette er virkelig nyttigt, når dronen flyver et stykke, og det er svært at måle afstanden mellem objekter.

Autel Nano Plus Drone vender automatisk hjem

Jeg elsker også vende hjem-funktionaliteten. Min første flyvning var bange for at løbe tør for batteri og miste dronen et sted, hvor jeg ikke kunne få den. På min fjerde flyvning lod jeg bevidst batteriet komme til punktet og lod dronen flyve tilbage til startpunktet på egen hånd. Det gør det så godt, at du mister al kontrol over dronen, indtil den lander sikkert.

Generelt synes jeg, at Autel EVO klarer sig meget godt, især i hænderne på nye dronepiloter.