nano-focus

Autel Robotics udvikler Autel EVO-serien af droner

Autel Robotics afslører endelig deres næste meget forventede drone
Først, lad mig introducere dig til Autel Robotics hurtigt, du er måske ikke bekendt med den tidligere Autel Robotics drone, xStar premium, den har fået en hel del følgeskab med sit fantastiske kamera, kameraet, der tilbydes af xStar er langt bedre end det originale Phantom 4 , med imponerende dynamisk rækkevidde og fremragende optisk ydeevne, mens xStar ikke er bedre end P4pro-kameraet i dynamisk rækkevidde, vil mange brugere være hurtige til at påpege, at de stadig anser den optiske xStar som bedre end Phantom.

Dette er forudsætningen for den fase, hvor Autel EVO blev lanceret. Fra toppen af boksen ser Autel ud til at have tjekket alle de rigtige kasser med en rækkevidde på 7 km, 30 minutters flyvetid, et højkvalitets 4K-kamera og en rigtig lækker indbygget farveskærm på controlleren.

Autel EVO nanokamera Dynamisk rækkevidde.

Lad os springe direkte til hovedpersonen i denne historie. Det tre-aksede kardankamera er stabiliseret. Foreløbige test viser et dynamisk område på 11,5+ stop. Jeg testede DJI P4pro med lignende tal. Læs det langsomt igen. Det dynamiske område af AUTEL EVO er sammenligneligt med, eller i det mindste meget tæt på, Phantom 4 pro.

Jeg er meget forsigtig med mine tests, men generelt har jeg oplevet, at mine tests viser lidt mindre DR end tilsvarende tests for DXO, normalt viser de 0,5 til 1 stop mere end jeg gør. Jeg kan leve med det, bare fordi mine data er konsistente, jeg tror på, at EVO og P4pro er der, det kunne være lidt bedre eller lidt mindre. Men der er meget tæt på.

nano propeller four

Når man taler om kameraer, er det værd at nævne, at kameraet har et skruemonteret UV-filter, hvilket er fantastisk, fordi det gør installationen af et ND-filter super nemt, som jeg altid siger, hvis du er seriøs omkring din video, skal dit sæt inkludere et sæt ND'er, helst en gradueret ND, hvis du kan få en.

Autel Robotics lavet et virkelig interessant valg til controlleren, inklusive en fuldfarveskærm, hvor du kan køre EVO uden at bruge en smartphone, hvilket for mig er en større funktion, end jeg oprindeligt havde forventet, for når din telefons batteri løber tør, kan du bare brug skærmen på controlleren til at fortsætte med at flyve en anden flyvning. Og hvis du er en af de mange mennesker, der vælger slet ikke at have den nyeste smartphone, er denne controller stadig fantastisk til dig.

Gå hurtigt rundt om controlleren, og du vil se videooptagelsesknappen til venstre og stadig optage på højre skulder med kameraets pitch-drejeknap til venstre. Den højre drejeknap bruges til at justere kameraindstillingerne, og Autel Robotics lavede et smart træk med den højre drejeskive, du kan navigere i kameraindstillinger og skifte fra ISO til lukkertid og endda bruge drejeknappen til at vælge kameratilstande.
Øverst på controlleren, så at sige på frontenden, er der de nu standard RTH knapper samt auto takeoff og autoland knapper.

Det er værd at bemærke, at du kan leve uden auto takeoff-knappen, bare skub stokken ned og centrer, og du kan til- og frakoble dronen. Jeg foretrækker dette, fordi jeg ikke er vild med nogen knapper, der tænder min drone og sætter den 6 fod i vejret. Der er to programmerbare knapper i bunden af controlleren.

nano focus

Batteri
Du ser på et typisk moderne smart batteri, der vil give dig omkring 30 minutters samlet flyvetid, men advarslen om lavt batteri vil gå hurtigere end det. Det er en god idé at have en idé om, hvor langt du har fløjet, og hvor mange procent batteristrøm du skal bruge for at komme hjem.

I bunden af Autel Robotics EVO kan du se to akustiske sensorer, der styrer lave flyvehøjder. Også tydeligt synlige er de front- og bagmonterede nedadvendte kameraer, som klarer den lavere niveauposition og låser EVO'en på plads ganske vellykket. Legeringsbundpladen har også heatsinks, man kan se heatsinks, jeg har altid været overrasket over ændringerne i droner, ingen troede for et par år siden at bærbare minidroner ville have køleventilatorer.

Oplader
Den medfølgende vægoplader er velegnet til en række forskellige spændinger, så du kan tage den med dig, opladeren har et dedikeret batteristik og et USB-stik til opladning af controlleren, det er en meget kraftig USB-oplader, så den virker også når iPhones og tablets oplader ikke controlleren.

Opladeren minder mig også om et af mine mest eftersøgte tilbehør, der er ingen 12v biloplader på tilbehørssiden, det er et vigtigt tilbehør for mig, og jeg håber de tilføjer en i fremtiden, indtil da skal jeg bare bruge inverteren mens jeg oplader EVO-batteriet i bilen, oplader jeg nok EVO-batteriet 90% af tiden.

EVO og MavicPro
EVO'en ligner meget en Mavic, men mange af løsningerne er meget forskellige, her er et par billeder, der viser EVO'en side om side med min gamle MavicPro, MavicPro har boet under den forreste passager, der sidder i min bil, fordi det er så kompakt Og nem at flyve, så selvom det ikke er min bedste kameradrone, har det været min favorit for en kropsbåret videodrone siden den blev udgivet. Det ændrede sig, den nye EVO passer pænt under forsæderne, og dens billedkvalitet matcher Phantom 4pro, som er blevet min foretrukne bærbare videodrone.

mavicpro evo

DJI Mavic Pro er til venstre, mens Daotong EVO er til højre