nano-drone

Begynderdroner: De bedste dronebilleder med 4K-kameraer

I sommer købte jeg endelig min første drone. EVO Nano+ drone, en forbrugerdronemodel, der har vundet den tyske iF Design Award. Jeg var så spændt på at diskutere det med mine drone-legende venner, da jeg så de fantastiske drone-optagelser, og endelig kom den.

Autel EVO Nano Drone Series

autel_vs_mini2

Standard EVO Nano inkluderer et 48 MP kamera, der kan optage 4K/30fps video og har en 1/2-tommer CMOS-sensor. Hvis du går med Nano+, får du en 1/1,28-tommer CMOS-sensor, der kan tage 50 MP-billeder, og et PDAF+ CDAF-autofokussystem, der er fantastisk til motiver i bevægelse. Dens store blænde (f/1.9) hjælper med støjreduktion.

Begge droner har en HDR-tilstand, der hjælper dig med at få fyldige, detaljerede billeder under alle forhold, samt Dynamic Track 2:1 til sporing af objekter. Nano-dronen tilbyder en række forskellige filmoptagelsestilstande, der giver dig mulighed for automatisk at tilføje skabeloner og filtre. Derudover kan du endda tilføje et soundtrack ved hjælp af Sky-appen.

Det Autel EVO Nano+ har et 4K-kamera, der kan skyde op til 60 fps. Kameraet kan også tage stillbilleder og har et bredt synsfelt. Under mine første par flyvninger brugte jeg knap nok kameraet, og valgte at fokusere på at lære kontrollerne.

evo_nano_camer

Jeg optog video til mit næste fly, men jeg lod alle indstillinger være på auto. Kameraet har mange indstillinger, og du kan fare vild, men jeg vil sige, vent på disse indstillinger, indtil du får styr på at flyve.

At lære at flyve en drone for at tage fantastiske billeder vil kun gøre dig bedre. Så indtil videre kører jeg bare kameraopsætningen og leger med dronebevægelsen og manipulationen i standard auto-tilstand. Kameraet har også evnen til at vippe og panorere, igen, dette kræver øvelse og forhåbentlig bliver jeg bedre med tiden. Så lige nu kan jeg ikke rigtig få det fulde billede af, hvad kameraet gør, fordi jeg stadig lærer alt det. Selvom det er ret simpelt.

Her er et eksempel på en video i Autel EVO kamerakvalitet, optaget i 4K ved standardindstillinger, uden farvegradering i posten. Det er billeder fra min fjerde og femte flyvning, så de er langt fra perfekte, og jeg har meget plads til forbedringer.

Samlet set er videokvaliteten af Autel EVO den eneste drone-optagelser, jeg har redigeret, og jeg synes, den er ret god. Jeg har set videoer af andre drone-optagelser side om side, og selvom dyrere droner kan se lidt bedre ud, tror jeg, at EVO holder sig.

Autel EVO Drone batterilevetid

Batteriets levetid vil variere afhængigt af forholdene. På de fem fly, jeg har taget, har jeg normalt omkring 18-25 minutter. Jeg tror, at hvis tilstanden er god, og du nemt bruger den, kan du få mere ud af batteriet. Generelt har jeg ikke meget at klage over på batterilevetiden, da jeg har læst, at konkurrenterne er sammenlignelige.

Autel EVO Drone er prisen værd

evo_nano_grey

Gode droner er ikke billige, men gode droner behøver heller ikke at være voldsomt dyre. Til 9 er Autel EVO, hvad jeg betragter som et entry-level produkt til professionelle droner. Jeg synes, at prisskiltet er rimeligt, fordi jeg tror, det kan konkurrere med droner, der koster et par hundrede dollars eller mere.

Autel EVO giver måske ikke meget mening for en, der har fløjet med droner i lang tid og allerede ejer en dyrere drone. Jeg tror, at Autel EVO er den perfekte drone, perfekt til begyndere. Det er meget nemt at sætte op, har en fantastisk byggekvalitet, yder godt, har en anstændig batterilevetid og er billig nok. Hvis du leder efter din første rigtige drone, kan du ikke gå galt med Autel EVO. For nu er dette virkelig en førsteklasses mulighed for en første dronepilot.